MESAM'dan Basın Açıklaması

Taraf Gazetesinde, 19.06.2013 tarih, “Bu Yolsuzluğun Bestesi Henüz Yapılmadı” başlığıyla çıkan ve telif alanına ilişkin vahim iddiaları içeren habere ilişkin, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM basın açıklaması yaptı.

Taraf Gazetesinde, 19.06.2013 tarih, “Bu Yolsuzluğun Bestesi Henüz Yapılmadı” başlığıyla çıkan ve telif alanına ilişkin vahim iddiaları içeren habere ilişkin, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek BirliğiMESAMbasın açıklaması yaptı.İşte o açıklama;Taraf Gazetesinde, 19.06.2013 tarih ve “Bu Yolsuzluğun Bestesi Henüz Yapılmadı”  başlığıyla, telif alanına ilişkin önemli iddiaları içeren bir haber yayınlamıştır.Haber içeriğinde, müzik alanında ticari bir kurumun,  Türkiye’nin önemli GSM şirketleri adına Meslek Birlikleriyle lisans sözleşmesi imzalamak üzere aracı olarak ücret karşılığı görev yaparken, sözleşmeler ve eser dinlenme oranları üzerinde oynamalar yaparak Meslek Birliklerini hak kaybına uğrattığı iddiası yer almaktadır.Haber içeriğinde yer alan bu usulsüzlük iddiasına ilişkin,  basında ve sosyal medyada çıkan haber, yorum ve manipülasyonlar son derece vahimdir. İddialar,  hem MESAM Yönetim Kurulundan istifa eden Yönetim Kurulu Üyelerimizi zan altında bırakarak üyelerimizi hak kaybına uğratması,  hem de sektörün önemli kuruluşlarını ilgilendirmesi sebebi ile dikkate alınması gereken düzeydedir.Bu haber ve içeriğindeki iddiaların ciddiyetle ele alınarak araştırılması,  idari ve hukuki alanda gereğinin yapılması amacıyla,  tüm yetkilileri üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye davet ediyoruz.SaygılarımızlaMESAM YÖNETİM KURULU

Görüntülenme : 354 Güncelleme Tarihi: 29/06/2013 14:00:07
Yayınlanma Tarihi: 29/06/2013 14:01:28

Haber Yorumları (0)

Acunn.com'u Facebook'ta takip et.

Acunn.com'un eğlenceli dünyasını yakından takip etmek için Facebook sayfamızı beğenin