Pamuk yağı nasıl yapılır? Pamuk yağı nedir, nerede kullanılır?

Pamuk yağı nasıl yapılır? Pamuk yağı nedir, nerede kullanılır?
Yayınlanma Tarihi: 19.11.2019 21:00 | Değiştirme Tarihi: 19.11.2019 21:03

Pamuk yağı nedir, nasıl yapılır merak konusu oldu. MasterChef Türkiye'de şeflerin yarışmacılardan istediği yemekte kullanılması gereken pamuk yağı, yarışmayı izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, pamuk yağı nasıl yapılır, nerelerde kullanılır?

MasterChef Türkiye 50. yeni bölümü Ankara'da bir alışveriş merkezinde yapılıyor. Mavi takım ile kırmızı takım, bu akşamın yemek listesinde yer alan tantunide pamuk yağı kullanmak zorunda. Sevilen yarışmayı ilgiyle takip edenler, pamuk yağı nedir, pamuk yağı nasıl yapılır, pamuk yağı nerelerde kullanılır araştırmaya başladılar. İşte pamuk yağı hakkında detaylı bilgiler...

PAMUK YAĞI NEDİR, NASIL YAPILIR?

Pamuk yağı farklı pamuk tohumlarından oluşan pamuk çekirdeklerinin öğütülüp sıkıştırılmasıyla oluşan bitkisel bir yağ çeşididir.Koyu kahverengiye çalan kırmızımsı bir rengi olan pamuk yağının diğer birçok yağ çeşidine göre raf ömrü daha uzundur.

İçerdiği Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri, vücutta üretilmediğinden dışarıdan takviye edilmesi gerekir. Bu yüzden pamuk yağı besleyici bir özelliğe sahiptir. Pamuk yağının kullanım alanı, diğer yağ türlerine oranla daha geniştir.

PAMUK YAĞI NERELERDE KULLANILIR?

Pamuk yağının rafine edilmiş hali, yemeklerin içinde bitkisel bir yağ çeşidi olarak kullanılır. Pamuk yağı kızartmalarda kullanıldığında, kızartılan yiyeceğin daha gevrek olmasını sağlar. Isıya dayanıklılığı diğer yağlara göre daha yüksektir; bu nedenle kızartmalar için ideal bir yağ çeşididir. Sıcak yemeklerin içinde kullanılan yağ türlerinden biridir. Pastacılıkta kek ve kremalarda kullanılır; hamur işlerinde ve özellikle de tulumba tarzı, yağda kızaran tatlılarda kullanımı idealdir.

Pamuk yağı bunların dışında margarin üretiminde, cipslerin kızartılmasında, bazı ekmek ve tahıllı aperatiflerin üretiminde de kullanılır. Tekstil alanında, çocuk bezlerinde ve kadın pedlerinde, bazı makyaj malzemelerinin içinde ve diğer kozmetik ürünlerinin üretiminde de pamuk yağı yer alır. Pamuk yağı diğer yağ çeşitlerine göre daha ucuz olduğundan, diğer yağların içinde çözücü olarak da kullanılabilir.