Meteoroloji'den uyarı! Sağanak yağış, sel, hortum...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin büyük bölümünde sağanak yağış beklediğini açıkladı. Yağışların Mersin ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, vatandaşlar sel, su baskını, küçük çaplı dolu yağışı, hortum, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
Değiştirme Tarihi: 14.12.2020 09:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Sinop ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında kalan diğer bölgelerin ise yağışlı geçeceğini tahmin ediyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin yüksekleri ve Akdeniz'in Toroslar mevkiinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Akdeniz, Muğla çevreleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir’in batısı ile Edirne, Kırklareli, Malatya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Mersin ve Antalya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.
DİKKAT! AŞIRI YAĞIŞ...
Mersin’de batı ilçelerinden başlayarak zamanla il genelinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2),Mersin merkez ve Erdemli çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın da güneydoğu yönlerden fırtına (50-70 hamlesi 80km/saat şeklinde) esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Gök gürültülü sağanak yağışların Antalya'da akşam saatlerine kadar çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2),Antalya merkez, Kemer, Kumluca ve Serik çevrelerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarın da güneydoğu yönlerden kuvvetli fırtına (60-80 hamlesi 100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
GÜNÜN HAVA SICAKLIKLARI
İSTANBUL °C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
ANKARA °C, 12°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu
İZMİR °C, 17°C
Çok bulutlu, sağanak yağışlı
ANTALYA °C, 15°C
Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere şiddetli ve aşırı olması bekleniyor.
ZONGULDAK °C, 18°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu
TRABZON °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu
ERZURUM °C, 6°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı
DİYARBAKIR °C, 12°C
Çok bulutlu, sağanak yağışlı
Diğer Haberler
- 7 yaşındaki Ömer Kerim Korun evde oyun oynadığı sırada fenalaşarak yere yığıldı, kurtarılamadı
- 4 aylık hamile olan fenomen, kahvaltı masasında aniden fenalaşarak hayatını kaybetti
- Otomobil alacaklar dikkat! 2021'de Türkiye'de...
- BİM'de koronavirüs aşısı satılıyor mu? BİM'den 'Covid-19 aşısı' açıklaması
- 17 yaşındaki Büşra, yorgun mermiyle yaralandı