Meraklandıran olay! Aşı yaptırdıktan bir hafta sonra korona oldu!
ABD’nin California eyaletinde bir hemşire, Pfizer’ın koronavirüs aşısı yapıldıktan bir hafta sonra koronavirüs testi pozitif çıktı.
Değiştirme Tarihi: 30.12.2020 17:46

ABD’nin California eyaletinde Pfizer’ın koronavirüse karşı geliştirdiği aşıyı alanlardan biri de hemşire Matthew W. oldu. Söz konusu hemşire, kolunun ağrıdığını söyleyerek başka bir yan etkisi yaşamadığını belirtti. Aşının ardından koronavirüs biriminde çalışan hemşirenin korona testi pozitif çıktı.
San Diego Aile Sağlığı Merkezlerinde bulaşıcı hastalık uzmanı Christian Ramers, yaşananların olası olduğunu dile getirerek, “Aşının klinik denemelerinde, aşının ardından vücudun koruma sağlamasının 10 ila 14 gün süreceği bilgisini elde etmiştik. İlk doz yüzde 50 oranında ikinci doz ise yüzde 95 oranında koruma sağlıyor” dedi.
(İHA)
Diğer Haberler
- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 10. sınıf öğrencileri için paylaşım!
- Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan önemli açıklama: Mutasyonda yol ayrımındayız
- Sağlık Bakanı Koca açıkladı! "Pregestasyonel tanı uygulamalarını başlatacağız"
- Öğretmenlere koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı!
- Duygu Çelikten cinayetinde kan donduran detaylar: Cesedine sarılıp öptüm, saçlarını toparlayıp ayrıldım