İngiltere'de koronavirüsten 48 saate kadar koruyabilen burun spreyi üretildi
Koronavirüs salgının önlemek amacıyla tüm dünyada çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Aşıyla ilgili peş peşe açıklamalar yapılırken, dikkat çeken bir haber de İngiltere'den geldi. Birmingham Üniversitesi'nde, koronavirüse karşı 48 saate kadar koruma sağladığı bildirilen bir burun spreyi geliştirdi. Laboratuvar testlerinde de başarı sağlandığı belirtilen spreyin seri üretimine yakın zamanda geçileceği ifade edildi.
Değiştirme Tarihi: 23.11.2020 11:51

İngiltere Birmingham Üniversitesi'nde geliştirilen burun spreyinin 48 saate kadar Covid-19'a karşı koruduğu belirtildi. Karajenan kullanılarak geliştirilen spreyde seri üretime yakın zamanda geçileceği belirtildi.
Spreyi geliştiren Dr. Richard Moakes, 'Bu sprey, halihazırda gıda ürünlerinde kullanılmakta olan hazır ürünlerden yapılmıştır. Bu maddeleri bilinçli olarak kullandık. Haftalar içinde seri üretime geçerek insanların kullanımına sunabiliriz “ ifadelerini kullandı.
Gellan bileşeni, spreyin ince tabaka olarak burun yüzeyini kaplamasına yardımcı oluyor ve bu sayede corona virüs yakalanıyor. Onun çevresi kaplanır ve virüsü yok ediyor.
MASKE TAKMANIN VE EL YIKAMANIN YERİNİ ALMAYACAK
Birmingham Üniversitesi araştırmacıları, spreyin özellikle sağlık çalışanları, uçuş görevlileri veya okullar gibi yüksek riskli durumlarda faydalı olabileceğini söylüyor.
Dr Moakes, "Bu tür ürünler, corona virüsün yayılmasını önlemek için kullanılacak. Maske takma ve el yıkama gibi hayati önem taşıyan şeylerin yerini almayacak. Bu spreyin yapacağı şey, corona virüsün iletimini önlemek ve yayılımını yavaşlatmak için ikinci bir koruma katmanı eklemek " diye ekledi.
Kaynak: NTV
Diğer Haberler
- Türkiye'nin 18 Ocak 2021 koronavirüs tablosu! Vaka sayısı 5 bin 862...
- 13. kattan düşen genç doğum gününde hayatını kaybetti
- ABD'de kongre binasına giriş ve çıkışlar kapatıldı
- ÖSYM 2021 sınav takvimi: İşte 2021 YKS, DGS, KPSS, MSÜ, üniversite sınavı tarihleri
- Vapurdan denize atlayarak intihar etmek isteyen kişiyi başka bir yolcu kurtardı