51 yıl önce Hatay'daki bu evden çıkıp Almanya'ya gitti: Dünya umudunu ona bağladı...
Pfizer ile birlikte geliştirdikleri koronavirüs aşısında yüzde 90'lık bir başarı ulaşan BioNTech şirketinin kurucu ortaklarından Prof. Dr. Uğur Şahin'in dünyaya geldiği ev görüntülendi. Hatay'ın İskenderun ilçesinde dünyaya gelen Şahin'in mahalledeki komşuları, onunla büyük gurur duyuyor. 1965 yılında burada doğan Uğur Şahin'in tek başarısı koronavirüs için geliştirdikleri aşı da değil... Şahin, kanserle ilgili çalışmalarıyla da adından uzun süre söz ettirmeyi başarmış bir isim. Şahin şu sıralar koronavirüse karşı BNT162b2 isimli aşı müjdesiyle tüm dikkatleri üzerine çekti.
Değiştirme Tarihi: 11.11.2020 09:51

Tüm dünya şu sıralar onları konuşuyor. BioNTech'in kurucu ortaklarından olan Prof. Dr. Uğur Şahin, 80'e yakın bilim insanı ve ABD merkezli Pfizer ile birlikte geliştirdikleri koronavirüs aşısında büyük başarı sağladı. Uğur Şahin 3,9 milyar dolarlık servetiyle Almanya'nın en zengin yüz kişisi arasına girdi. Şahin'in bu başarısı tüm dünyada olduğu gibi, doğduğu Hatay'da da gurur kaynağı oldu.
76 yaşındaki Eski İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sami Uygur, mahalleden eski komşusu olan Şahin'in geliştirdiği aşı nedeniyle gurur duyduklarını ifade etti. Prof. Şahin'in, Kurtuluş Mahallesi Şehit Oğuz Yener Caddesi'nde otururlarken komşusu olduğunu belirten Uygur, Şahin'in ailesini yakından tanıdığını anlattı.
Uğur Şahin'in ailesiyle kapı komşusu olduklarını belirten Sami Uygur, 'Uğur Şahin, çok küçük yaşta önce Niğde'ye, oradan da Almanya'ya gitti. Anne ve babası bizim kapı komşumuzdu. Uğur'un annesi Kadriye, babası İhsan Şahin. Uğurun dedesi İbrahim, anneannesi Kibare. Uğur'un üç teyzesi vardı. İki de dayısı vardı.' dedi.
'UĞUR'UN BİZİM EVDE AYRI BİR YERİ VARDIR'
Prof. Dr. Uğur Şahin’in kanser alanında olduğu gibi koronavirüste de dünyada yankı uyandıran çalışmalar yaptığını kaydeden Uygur, "Uğur'un bizim evde ayrı bir yeri vardır" diyerek şöyle konuştu:
* Evimiz karşı karşıyaydı. Uğur, küçük yaşta karşıdan karşıya geçerken bir arabanın altında kalmak üzereyken rahmetli annem kolundan tutarak, kenara çekmiş. Annesi, Uğur’u annemin yanına getirdiğinde sık sık "Senin hayatını kurtaran teyze" diye söylerdi. Yıllar geçti. Bir baktık ki Uğur dünya çapında bir doktor, araştırmacı ve bilim insanı olmuş. Bizler de bundan sevinç duyduk, duyuyoruz.
Kaynak: DHA
Diğer Haberler
- Ebolayı keşfeden bilim adamından korkutan uyarı: Yeni virüsler ile karşı karşıyayız
- Türkiye'nin 2 Ocak 2021 koronavirüs tablosu! Vaka sayısı 11 bin 180...
- Büyük acı! Baba ve oğul 1 hafta arayla koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti
- İzmir Urla'da 2 bin 500 yıllık tapınak kalıntıları bulundu
- Tedbirlere uymayan 30 kişiye 60 bin TL ceza kesildi